tri stoljeća kazališne tradicije

Urban&4 - koncert

Početak 08.07.2023 21:00
Posted by Marija
Categories: Koncerti
Hits: 281

U sklopu ovogodišnjeg programa Požeškog kulturnog ljeta i Kazališnih ljetnih večeri, uz potporu Kazališne kavane, dana 08. srpnja 2023. ugostiti ćemo Damira Urbana i njegovu četvorku. Ovaj spektakularni koncert i i nezaboravni glabeni doživljaj održat će se na vanjskoj pozornici Gradskog kazališta Požega s početkom u 21 sat, a ulaz je slobodan.
Damir Urban, legendarni pjevač, tekstopisac i kantautor, donosi svoje najveće hitove i najnovije glazbene uratke na pozornicu koja će zatresti srca svih ljubitelja njegove glazbe. Njegovi stihovi diraju u srž duše, a njegove pjesme ostavljaju neizbrisiv trag u pamćenju publike diljem regije. Ovaj talentirani glazbenik ima jedinstvenu sposobnost da prenese emocije kroz svoj iznimni vokal i autentičan izričaj. Svojim pjesmama, poput 'Mala truba', 'Moja' i 'Odlučio sam da te volim', osvaja srca slušatelja i stvara čarobnu atmosferu koju će publika u Požegi imati priliku doživjeti uživo. Koncert Damira Urbana u Požegi obećava biti glazbeno putovanje ispunjeno energijom i emocijama. Bilo da ste dugogodišnji obožavatelj ili tek upoznajete njegovu glazbu, ova večer će vas oduševiti i ostaviti bez daha. Prepustite se nevjerojatnoj glazbi, zapjevajte s Damir Urbanom i uživajte u nezaboravnom glazbenom doživljaju.

Ulaz slobodan!

Informacije: 034/273-161, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., FB

Teško da se ijedan grad u širem okruženju može pohvaliti s tri stoljeća starom kazališnom tradicijom kao što može Požega u kojoj je prema pisanju književnog povjesničara Tome Matića (1874.-1968.) prva kazališna predstava odigrana 27. kolovoza 1715. godine.

Iako precizno datiran, naziv predstave nažalost nije ostao zabilježen, ali je zapisano kako je pozornica bila postavljenja pod šatorskim platnom u dvorištu isusovačkog samostana; dokazujući visoki stupanj tadašnjeg društvenog života samoga grada i njegovih stanovnika.

Povijest kazališta