Knjiga o džungli

Starting on 19.09.2020 11:00
Posted by Marija
Categories: Kazališne predstave
Hits: 54

Knjiga o džungli (RUDYARD KIPLING)

Redatelj: Mario Kovač

Dramaturginja: Kristina Kegljen

Glazba: Željko Zovko

Kostimi i scena: Valentina Srnojević

Idejno rješenje plakata: Nikolina Miletić

Glume: Matej Safundžić, Luka Stilinović, Darija Vlajnić, Valentina Srnojević

ZA UZRAST DJECE : 5+ ( razredna nastava)

TRAJANJE PREDSTAVE: 50 minuta

Knjiga o džungli zbirka je pripovijetki za djecu engleskog pisca i nobelovca Rudyarda Kiplinga inspirirana njegovim životom u Indiji. Priče su nastale tako da ih je autor pričao svojoj kćeri Josephine dok je bila doma zbog bolesti te ih je konačno skupio u knjigu i objavio krajem 19. stoljeća. Priče su bile praćene ilustracijama čiji autor je piščev otac John Lockwood Kipling.

U središtu priča je indijski dječak Mogli kojeg u džungli odgajaju vukovi, uz pomoć medvjeda Balua i crne pantere Bagire te ga čuvaju od grabežljivog tigra Šir Kana. Sve životinje imaju ljudske osobine i uče Moglija poslušnosti, poštovanju autoriteta, razumijevanju vlastitog mjesta u društvu a istaknuta je i tema slobode kretanja između različitih svjetova te prihvaćanje drugačijih vrsta. Priče spadaju u žanr bajke, i među popularnijim su djelima dječje književnosti širom svijeta. Prevedene su na niz svjetskih jezika te se često adaptiraju u brojne kazališne predstave te igrane i animirane filmske izvedbe.

Naša predstava će, uz pomoć originalnih pjesama, uvesti u priču elemente mjuzikla te će svojom maštovitom vizualnošću dočarati egzotični svijet džungle. Zajedno sa svojim prijateljima, Mogli će se upoznati i suočiti sa izazovima koje svakodnevno iščekuju i naše mališane: prva prijateljstva, prve simpatije, teške životne odluke, nezahvalni odabiri…

MARIO KOVAČ

Informacije i rezervacije od 14. rujna 2020. na tel 273-161 ili putem facebooka.

Cijena ulaznice: 20,00 kn